fbpx

Bostancı Bilgisayar Servisi. Tüm Kablolama Hizmetleri

bostancı bilgisayar servisi

KRY Bilgi Teknolojileri, Bostancı bilgisayar servisi olarak İstanbul genelinde hizmet vermeye devam ediyor. Network kablolama ve fiber optik sonlandırma işlemlerinizi hızlı ve ekonomik bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

bostancı bilgisayar servisi

Network Kablolama

Network kablolama; bilgisayarlar ve yönlendiriciler arasındaki veri transferinin sağlanması için yapılan işlemidir.

Ağ yapılandırması ihtiyaca göre belirlenir. İhtiyaç doğrultusunda da kablo türlerinden birisi tercih edilebilir. Daha hızlı ve daha güvenli kablolar büyük yapılarda kullanılabilir.

Mesela Cat5 küçük ölçekteki işletmeler için tercih edilebilir. Cat5 aynı zamanda telefon ağ altyapılarında tercih edilir. Daha büyük işletmeler için ise fiber kablolama altyapısı tercih edilebilir. Çünkü fiber kablolar daha geniş bant aralığına sahiptir. Aynı zamanda daha çok veri taşıyabilirler.

Network kablolama sonlandırma işlemi için de konnektör adı verilen cihazlar kullanılır. Ağ altyapılarında genellikle Rj45 adı verilen konnektörler kullanılır. Telefon bağlantıları için ise Rj11 adı verilen konnektör kutusu kullanılır.

Tüm kablolama işleminden sonra sistemin sağlıklı bir şekilde çalıştığının kontrolü yapılır. Test cihazları ile kablolardan sinyal gelip gelmediği kontrol edilir. Ayrıca konnektörlerin de çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Veri kaynağı ile hedef nokta arasındaki veri hızı test edilir. Böylece test işlemi tam anlamıyla yerine getirilmiş olur.

Bostancı bilgisayar servisi KRY Bilişime ulaşarak, network kablolama hizmeti almak istediğinizi söylüyorsunuz. Daha sonra müşteri hizmetleri bölümündeki personelimiz sizlerden gerekli bilgileri alıyorlar ve uygun olduğunuz bir gün belirleniyor.

Gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra ağ bağlantısını sağlamak üzere verilen adrese varıyoruz. Daha sonra kabloların geçeceği yeri ve konnektörlerin yerleştirileceği yeri belirliyoruz. Kablolama işlemi tamamlandıktan sonra, test aşamasına geçiyoruz. Sistemin düzgün çalıştığından emin olduktan sonra sizlere teslim ediyoruz.

Sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili bağlantıyı sağlayan personelimiz sizleri bilgilendiriyor. Satış aşamasından sonra da sizlere teknik destek vermeye devam ediyoruz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için kurumsal bakım anlaşması konulu yazımızı okumak isteyebilirsiniz.

Fiber Optik Sonlandırma

Fiber optik sonlandırma, network kablolama türlerinden birisidir. Sonlandırma işleminden kasıt, kabloların sunucu ve konnektör adı verilen cihazlara bağlanmasıdır. Bağlantının mutlaka doğru yapılması gerekir. Çünkü yapılacak en küçük hatanın telafisi oldukça zor olabilir.

Mutlaka Okumalısın !  Dudullu Bilgisayar Servisi ile Verileriniz Güvende

Fiber optik sonlandırma işlemini iki yöntemle yapıyoruz.

Konnektörlü Fiber Optik Sonlandırma

Bu yöntemde fiber devreler, optik performansı en az etkileyecek şekilde ve birçok kez bağlantı yapılacak şekilde tasarlanır.

Kablonun dış kaplaması kesilir ve içindeki fazla aramid iplikleri kesilir. Böylece kablo sonlandırma işlemi için hazırlanmış olur.

Fiber cleaver adı verilen özel bir kesici aletle cam elyaf lifler soyulur. Aynı aletin bükme kısmı ile lifler bükülerek kırılır.

Özel bir mikroskopla fiberde yonga olup olmadığı ve fiber bölmelerin tamamen kare olup olmadığı kontrol edilir.

Ölçüm kartı kullanılarak, fiberlerin uzunluğu kontrol edilir. eğer fiber lifler kısa ise konnektör bağlantısı yapılmaz.

Fiber lifler alkollü mendille temizlenir. Daha sonra konnektöre dikkatlice yerleştirilir.

Daha sonra bağlantı test edilir.

Ek Cihazın Kullanılmasıyla Fiber Optik Sonlandırma

Bostancı bilgisayar servisi olarak ek cihaz kullanarak fiber optik sonlandırma işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Yapılan sonlandırma, kabloların çekme işlemi için çok uzun olması durumunda gerçekleştirilir. Ek cihaz yönteminde bağlantı için biz daha çok füzyon bağlantıyı tercih ediyoruz.

Bu bağlantı türünde iki fiber ucu füzyon bağlantı için hazırlanır. Oyma ve kesme yöntemini kullanarak bağlantı gerçekleştiririz. Kesme ve bükme işlemleri için de Cleaver adı verilen penseden yararlanırız.

Daha sonra hizalama ve ısıtma işlemini gerçekleştiririz. Bu işlemleri manuel ya da otomatik olarak yaparız. Füzyon yapıştırma ünitesi yardımıyla cam elyafları eritiriz. İki ucu da bu yöntemle kaynatırız ve birbirine yapıştırırız.

Daha sonra konnektöre bağlantı sağlayıp gerekli olan testleri gerçekleştiririz.

Bostancı bilgisayar servisi olarak tüm işlemlerimizden sonra, sistem hakkında sizleri bilgilendiririz. İşlem sonrasında da bizlerden teknik destek alabilirsiniz.

Dudullu bilgisayar servisi hizmetiz hakkında bilgi sahibi olmak için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top