fbpx

Sorunsuz ve En Kaliteli Kamera Sistemi Kurulumu

sorunsuz en kaliteli kamera sistemi kurulumu

Güvenliğiniz için en kaliteli kamera sistemi kurulumu işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

IP kamera sistemlerinden, güvenlik kamerası sistemlerine kadar tüm kamera kurulum türlerini KRY Bilgi Teknolojileri firmasında bulabilirsiniz.

Neden güvenlik kamerası taktırmalısınız? Ya da kamera çeşitleri nelerdir gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını bu yazıda bulabileceksiniz.

O zaman başlayalım.

kamera sistemi kurulumu

Kamera Sistemi Neden Gerekli?

Neden para harcayıp da kamera sistemi satın alasınız ki? Bu soruya tek bir cevap verebiliriz. Güvenliğiniz için…

Neden, çünkü güvenlik kameraları caydırıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca kamera görüntüleri, hukuksal alanda birinci dereceden delil sayılır. Yani haklılığınızı kolaylıkla ispat edebilirsiniz ki bunun birçok örneği mevcuttur.

Kamera Sistemi ve Çeşitleri

Genelde tüm kamera sistemi çeşitleri, güvenlik amaçlıdır. İhtiyacınıza göre KRY Bilgi Teknolojilerinden satın alabileceğiniz ve kurulum hizmetini de gerçekleştirebileceğiniz kamera çeşitlerini sizlere bu başlık altında tanıtmak istiyoruz. Böylece satın alacağınız hizmet hakkında daha kolay karar verebileceksiniz.

IP Kamera Sistemi Nedir?

İp kamera sistemi; üzerinde bulunan sensorlar yani alıcılar sayesinde görüntüleri kaydeden ve bu görüntüleri ağ sistemi yardımıyla gönderen kamera sistemidir.

İP Kamera Sistemi Nasıl Çalışır?

Bu tür kameralar, yakaladıkları tüm görüntüleri, ağ kablosu sayesinde internet üzerinden istenen yere gönderirler. İnternet üzerinden görüntüler anlık ve canlı olarak izlenebilir. Ya da daha sonra izlenmek üzere kaydedilebilirler. Kayıt için yüksek kapasiteye sahip dahili depolama birimlerini barındıran bilgisayarlara ihtiyaç vardır.

ip kamera sistemi nasıl çalışır

Kamera kaydettiği görüntüyü dijital veriye çevirir ve ağ sistemine gönderir. Sistemdeki her kameraya ait IP numarası vardır. Bu özelliği sayesinde herhangi bir ağ sisteminde programlanabilmektedirler.

Sistemin çalışabilmesi için yazılımsal olarak bazı ayarların yapılması gerekir. Harici güç kaynakları vardır. Yani bağımsız olarak çalışabilirler. Herhangi bir kayıt cihazına ihtiyaç duymazlar. Ancak görüntülerin kaydedilebilmesi için kayıt cihazına ihtiyaç vardır. Yani kayıt cihazı olmadan da kullanılabilirler.

CCTV Kamera Sistemi Nedir?

Close Circuit Television kelimelerinin kısaltılmış halidir. CCTV kamera sistemleri, kapalı devre kamera sistemi olarak da adlandırılırlar.

Mutlaka Okumalısın !  Güvenlik Kamerası Kurulumu Güncel En İyi Malzemelerle

cctv kamera sistemi

Başta trafik izleme ve yönetme uygulamalarında olmak üzere:

  • İşletmelerin güvenliğinde,
  • Fabrikalarda ürün kalite kontrolünde,
  • Toplu taşıma ve servis araçlarında,
  • Kazaların önlenmesinde,
  • Suçların engellenmesinde,
  • Tiyatro, konser ve konferans gibi alanların güvenliğinin sağlanmasında,
  • Toplu konut ve site yaşam alanlarında

Kullanılırlar.

Işık yansıtma prensibine göre çalışırlar. Yani gözün çalışma mantığı ile aynıdır. Bu yüzden bu sistemlerde en kaliteli kamera mercekleri kullanılır. Kamera merceğine yansıyan ışık, görüntü olarak kamera içinde bulunan sensorun üzerine düşer. Buradan görüntüler DSP adı verilen bir parçaya aktarılır. Buradan da AFE adı verilen arabirim elemanına iletilir. DSP parçasının görevi, sinyal işlemedir. İşlenen sinyaller doğrudan, ekranlara ve kayıt cihazlarına gönderilir.

Güvenlik Kamera Türleri

En çok kullanılan ya da tercih edilen güvenlik kamerası türlerini sıralamaya devam edelim. Böylelikle hangisini tercih edeceğinize karar verebilirsiniz.

kamera çeşitleri

Bullet Kamera

Üç eksenli montaj ile kurulan ve doğrusal görüntü elde edilmesini sağlayan kameralardır. Boru şeklinde bir tasarıma sahiptir. Menzil ve yaklaştırma yetenekleri yüksektir. Bu yüzden caydırıcı unsur olarak kullanılırlar.

Dome Kamera

Küçük siyah bir küre şeklindedir. Görüş alanı yüksek görüntülerin elde edilmesini sağlar. Estetik tasarıma sahiptir. Duvar ya da tavana konumlandırılabilir. Diğer kamera türlerine göre daha az dikkat çeker.

Taret Kamera

Görünüşleri dome tipine oldukça benzer. Ancak ayırt edici bir özelliğe sahiptir. O da, Lens ve IR LED yapıları. Bu saydığımız yapılar kamera camının önünde yer alıyorsa, o zaman kamera türü Tarettir.

Düşük ışıklarda da yüksek performans gösterir. Kızılötesi sisteme sahiptir. karanlıktaki görüntülerinde net bir şekilde alınabilmesini sağlar.

PTZ Kamera

Hareketli kameradır. Uzaktan yönlendirilebilirler. Diğer kamera türlerinden daha kapsamlı bir görüş alanının gözetlenebilmesini sağlarlar. Yakınlaştırma yetenekleri vardır. Bu tür kameralar, ağ üzerinden de yönetilebilirler.

Fisheye Balıkgözü Kamera

Balıkgözü güvenlik kamerası, detayların önemli olmadığı alanlarda tercih edilir. otopark ve depolar için idealdir. Balıkgözü denmesinin nedeni, düz görüntüleri elips şekilde göstermesidir.

Çok Mercekli ve Multi Sensorlu Kamera

360 derecelik bir görüntü elde etmek istiyorsanız, kesinlikle multi sensorlu kameraları tercih etmelisiniz. Görüntü işleme yazılım sayesinde, farklı açılardan alınan görüntüleri birleştirme imkanı sağlar. Düşük ısılarda verimli bir şekilde çalışabilirler. Ayrıca kızılötesi sensorları sayesinde, düşük ışıklarda bile net bir görüntü elde edebilmenizi sağlarlar.

Mutlaka Okumalısın !  Güvenlik Kamerası Kurulumu Güncel En İyi Malzemelerle

En iyi özelliği ise içinde bulunan lenslerden bazıları arızalansa bile kamera yayın yapmaya ve görüntü kaydetmeye devam eder.

Hangisini Tercih Etmeliyim?

Görüntü kalitesi sizin için önemli değilse, balıkgözü kamerayı tercih edebilirsiniz. Yüksek görüntü kalitesine ihtiyacınız varsa ve detayları görmek istiyorsanız o zaman size PTZ kamera sistemi kurulumu öneririz.

ptz kamera

İhtiyacınız doğrultusunda, yukarıda özelliklerini verdiğimiz kamera sistemi kurulumu tercihlerinizde yanınızdayız. Hangi kamera sistemini tercih etmişseniz, detaylar üzerinde konuşabiliriz. Tek yapmanız gereken bizleri aramak.

Ayrıca teknik servis hizmetlerimizden olan laptop ekran değişimi fiyatı ve bilgisayar servisi hakkında bilgi sahibi olmak için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top