fbpx

Erp Çözümleri

erp sistemleri hakkında

Şirketinizde işlere yetişemiyor musunuz? Bir sürü iş var ama elle yapmak dünyanın zamanını alacak… O zaman ERP çözümleri ve modüllerini sizlere tanıtmak istiyoruz. Sadece Office programları ile dünya kadar işi kısa zamanda bitiremezsiniz.

O zaman sizlere kolaylık sağlayacak, zamandan ve paradan tasarruf ettirecek ERP çözümlerini okumaya hazır mısınız?

Bu arada bilmeyenler için ERP kavramını kısaca açıklayalım. ERP, kurumsal kaynak planlama demek. Yani şirketlerin kaynaklarını bir araya getiren ve verimli kullanılmasını sağlayan sistemin adı…

Peki bu sistemde neler var?

erp çözümleri

ERP Yazılımlarının Özellikleri

ERP özellikleri hakkında sizlere vereceğimiz bilgilerden sonra, mutlaka bizimle görüşmek ve işinize yarayacak modülleri satın almak isteyeceksiniz.

Açık yazılım mimarisine sahiptir. yani web tabanlıdır ve kolay kullanılır. Ayrıca çok katmanlıdır. Veri tabanı katmanı, orta katman ve sunucu prensibine dayalı çalışır. İnternet tarayıcılarında ise Java yordamıyla çalışan bir yazılımdır.

Bağımsız platforma sahiptir. şirketinizde var olan yazılımlar ile uyumlu bir şekilde çalışabilir. Mesela Oracle veri tabanı ile çalışan bir yazılımınız varsa, Jboss ya da IBM Websphere ya da Sun yazılımlarına uyumlu olarak da çalışabilirsiniz.

Çok dilli kullanıcı arabirimine sahiptir. Böylelikle uluslar arası işlerinizde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ölçeklenebilirdir. Küçük, orta ve büyük çaptaki işletmelerinizde rahatlıkla verilerinizi kullanabilir ve raporlayabilirsiniz. Böylelikle envanter başta olmak üzere personel yönetimini de rahatlıkla yapabilir ve ölçeklendirebilirsiniz.

erp yazılımlarının özellikleri

Ana üretim planı sayesinde, MRP sonuçları üzerinde hesaplama yapabilir ve istenen büyüklükteki verileri değiştirebilirsiniz

Hareketli ortalamalar, regresyon analizi, basit üstel düzeltme, çift üstel düzetme ve önceki dönem kopyalanması gibi talep tahmini modellemesi yapabilirsiniz. modellemelerinizi grafik haline getirebilirsiniz.

Hesaplama yöntemlerine, düzeltme kriterlerine ve ABC sınıflarına göre analiz yapabilirsiniz. bulduğunuz sonuçları envanter kartına işleyebilir, rapor halinde sunabilirsiniz.

Stok politikaları oluşturabilir ve bu politikaları denetleyebilirsiniz. Dilerseniz stok işlemlerine göre uyarı ve sipariş listesi düzenleyebilirsiniz.

Basit ve anlaşılır, yönetici paneline sahiptir. Aylık üretim bilgilerini dilediğiniz detaylarla girebilirsiniz. Mesela; dakika, kg ve adet gibi detaylarla hazırlayabilirsiniz.

Dilediğiniz özelleştirmeleri yapabilirsiniz. yani yönetim panelinde size sunulan seçeneklere göre dilediğiniz modül uygulamalarını değiştirebilirsiniz. Kolay kullanabileceğiniz hale getirebilirsiniz.

Esnek bilgi alanı sayesinde dilediğiniz kadar tanımlama yapabilirsiniz.

En güzeli de rapor sihirbazı… Sihirbaz yardımıyla daha önce görmediğiniz rapor biçimlerini deneyebilirsiniz.

ERP Modülleri Hakkında

Gün içerisinde yetişmeyeceğini düşündüğünüz toplu işlerinizi, ERP modülleri ve özellikleri sayesinde kolaylıkla halledebilirsiniz.

Nedir bu ERP Modülleri, hemen kısaca bahsedelim.

erp modülleri

Stok Yönetimi

İhracat ve ithalat yapıyorsanız ya da toptancı firmanız varsa, stoklamanın ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Stoklama ya da envanter kayıtlarında küçük bir hata bile işletmenizi büyük zararlara uğramasına neden olabilir. Bu yüzden işi sıkı tutmanız gerekir.

Biz de stok yönetimi modülü ile işleri sıkı tutmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Modülün kullanımı oldukça basittir. Modülün tanımlamalar kısmına, envantere konu olan ürünlerin adını yazıyorsunuz. Ayrıca bu ürünler hakkındaki her türlü bilgiyi modülün ilgili satırlarına işliyorsunuz.

Depodaki ürünlerinizin giriş ve çıkış tarihlerini hatta saatlerini bile işleyebilirsiniz. Böylece depoya giren eski ürünlerin diğerlerinden önce çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Satış Yönetimi

Ürün fiyatları ve ürün teslimat bilgileri gibi kodları bu modülde tanımlayabilirsiniz. Ürünlerinizi satın alan müşterilerinizi anlayacağınız biçimde kodlayabilirsiniz.

Müşterilere vereceğiniz teklif metinlerini bu modüle işleyebilirsiniz. Böylece hangi müşteriye ne fiyat teklifi verdiğinizi kolaylıkla takip edebileceksiniz.

Satın alma yönetimi

Gereksiz yere satın alınan birçok kalem ürün, işletmeye zarardır. Özellikle gıda ürünlerinde durum daha vahimdir. Çünkü yapılacak küçük bir hata, milyarlarca liranın çöpe gitmesine neden olacaktır.

Bu yüzden satın alma yönetimi modülünü mutlaka kullanmalısınız. Size ürün satan kişileri tüm detaylarıyla işleyebilirsiniz. Satın aldığınız ürünlerin miktarını, geliş zamanlarını ve fiyatlarını da yazabilirsiniz. Daha sonra girdiğiniz tüm verileri, kar zarar bilançolarına esas olmak üzere raporlayabilirsiniz.

Üretim Yönetimi

ERP çözümleri içerisinde işe yarayan başka bir modüldür. Ürünleriniz hakkında ana tanımlamaları bu modülde gerçekleştirebilirsiniz. Genel tanımlamalar bölümünde bu işlemleri halledebilirsiniz. Ürün tasarımı bölümünde ise tüm üretim bilgilerini bir arada görebilirsiniz.

Ürettiğiniz malların stok kapasitesini hesaplayabilirsiniz. Böylece gereksiz üretim yapmamış olursunuz.

Kalite Yönetimi

Kalite belgelerini bu kısımda işleyebilir ve yönetebilirsiniz. Ürünlerin kullanım talimatları, teknik çizimleri, resmi prosedürleri gibi bilgileri bu modülde tanımlayabilirsiniz.

İnsan kaynakları yönetimi

Sicil ve özlük dosyalarının hazırlanması, izin formlarının yönetilmesi ve işe alım sınavları hakkındaki bilgileri bu modülde düzenleyebilirsiniz.

İnsan kaynakları yönetimi modülü ayrıca, diğer ERP modülleriyle de uyumlu bir şekilde çalışır.

Finans Yönetimi

Gelir ve gider dengesi işletmelerde sağlanamazsa, işletmelerin iflası ile sonuçlanan üzücü durumlar meydana gelir. Büyük firmaların sırf finans yönetimini yapamadıkları için iflas ettiklerini duymuşsunuzdur. Üstelik en çok kazandıkları dönemde… Bunun nedeni büyük firmanın finansal olarak büyük risk altında olmasıdır.

O zaman işinizi kesinlikle riske atmayın ve finans yönetiminde sizlerin eli ayağı olacak bu modülü kullanın. Üstelik bu modülü kullanmak oldukça kolaydır. Muhasebe departmanızını hata yapmasını engeller.

Bütçe işlemleri bölümünde, en karmaşık bütçeleri bile hazırlayabilir, ne harcayacağınıza kolayca karar verebilirsiniz.

Tüm genel muhasebe işlemlerini bu modülde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Maliyet Yönetimi

Bu modülde; çalışanlarınızın, ürünlerinizin ve satın aldığınız malzemelerin yönetimini çözümleyebilirsiniz.

ERP Yazılımlarına Sandığınızdan Daha Çok İhtiyacınız Var!

Yukarıda gerek modüller hakkında, gerekse ERP hakkında verdiğimiz bilgilere dayanarak size şunu söylüyoruz: Büyük miktardaki veriler içinde kaybolmayın. Bırakın kritik ve zaman alan işlemlerinizi ERP Çözümleri ve modülleri sizin yerinize yapsın.

İşletmelerinize tasarruf yaptıracak, zamandan kazandıracak ve hata yapmanızı engelleyecek ERP çözümleri hakkında detaylı bilgi almak için bizleri mutlaka arayın.

ERP yazılımları hakkında sizlere daha detaylı bilgileri aktaralım.

Ayrıca microsoft çözümleri hakkında detaylar için ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top