fbpx

5651 Firewall Log

5651 firewall loglama

5651 Loglama nedir sorusuna yanıt vermeden önce, 5651 Sayılı Yasa kapsamında işletmelerin tabii tutulduğu prosedür ve uygulamaları bilmek yararlı olacaktır. 5651 Sayılı Yasa; bağlantı sağlayıcı, içerik sağlayıcı, erişim sağlayıcı ve toplu kullanım sağlayıcı gibi tarafların, yükümlülük ve sorumlulukların denetlenmesini hedef bir prosedürdür. Bu prosedür bağlamında; çalışanlarına internet bağlantısı sağlayan iş yerlerinin yanı sıra ziyaretçilerine internet erişimi açan otel, restoran, kafe gibi işletmelerin de ihtiyaç duyulan loglama faaliyetlerini ve bilgi akışını kayıt altına almaları gerekir. Bu sayede 5651 loglama Firewall teknolojisi, siber suç gibi risklerle olan mücadeleyi kuvvetlendirerek kullanıcı güvenliğini tehlikeye atan durumların önüne geçilmesi hedeflenir.

5651 firewall loglama

5651 Loglama Nasıl Çalışır?

5651 Loglama, genel olarak ortak erişim alanlarındaki kullanıcıların internet faaliyetlerini kapsayan verilerin ve logların kayıt altına alınması prensibi ile çalışır. Bu bağlamda 5651 loglama hizmeti kapsamında özellikle otel ve restoran gibi işletmeler, sağladıklarına internet bağlantılarından yararlanan kullanıcıların faaliyet loglarını kayıt altına alabilirler. Özellikle siber suçlarla mücadele etme kapsamında büyük kolaylıklar sağlayan 5651 Loglama ile işletmeler, yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar. Bunun yanı sıra, 5651 Loglama ile internet üzerinden yasal olmayan işlem yapan kötü niyetli kişilerin tespit edilmesi de kolaylaşır. Bu sayede, ziyaretçilerine internet erişimi sağlayan işletmeler, yasa dışı siber etkenleri önleyerek, 5651 Sayılı Yasa koşullarına uyum sağlarlar.

5661 Loglama Teknolojileri Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

5651 Loglama teknolojileri şirketlerin kullanıma açtıkları ortak ağları güvence altına almalarına olanak veren ve siber usulsüzlüklerin önüne geçmelerini sağlayan teknolojilerdir. Yürürlüğe giren 5651 Sayılı Kanun kapsamındaki prosedürlerin uygulanması ile işletmelerin elde edecekleri avantajları ise şu şekilde detaylandırmak mümkündür:

Ortak Kullanıma Açılan Ağın Güvenliğinin Sağlanması

Firewall teknolojileri her ne kadar ortak ağların güvenliğini sağlamak için ideal çözümler olsalar da belirli durumlarda, kötü niyetli kişiler; bu gibi erişim ağlarının açıklarından faydalanabilmektedirler. Bu bağlamda kötü niyetli kişiler; internet kafe, restoran, kafe, otel ya da ortak kamu ağlarındaki internetleri kullanarak siber suç amacıyla kullanabilmektedir. 5651 Loglama teknolojileri ise, ortak ağlardaki tüm kullanıcı faaliyet verilerini kayıt altına alarak bahsi geçen kötü kullanımı engellemeyi hedefler. 5651 Loglama ile ortak erişim noktalarındaki kötü niyetli kişileri cesaretlendiren güvenlik açıkları kapatılır. Bu doğrultuda da 5651 loglama, Firewall güvenlik duvarı gibi teknolojilerle de ortak kullanılır.

Mutlaka Okumalısın !  Dedicated Server Nedir?

Siber Güvenlik Açıklarının ve Unsurlarının Tespit Edilmesi

5651 Loglama Firewall gibi yöntemlerle bütünleşik kullanılan bir altyapı seçeneği olarak öne çıkar. Bu bilgiler ışığında 5651 Loglama, ortak erişime açık olan internet paylaşım noktalarındaki kullanıcıların verilerinin en az 2 yıllık bir süre zarfında kaydedilmesine olanak verir. Kayıt altına alınan veriler, herhangi bir suç teşkil eden durumun saptanması halinde siber güvenlik emniyet birimleri tarafından izlenceye alınır. İzlenceye alınan kullanıcı verileri, suçluların ya da organize siber suç örgütlerinin daha kolay saptanmasına olanak vererek siber suç unsurunun öne geçilmesini kolaylaştırır.

İşletmelerin Yasal Yükümlülüklerini Yerine Getirmeleri

5161 Loglama kapsamından yararlanan işletmeler, 5161 Sayılı Kanun genelindeki yükümlülüklerini yerine getirerek siber güvenliğin tecelli etmesine yardımcı olurlar. Ülke genelinde, 5161 Loglama kullanımı ne denli yoğun olursa siber suçların saptanması, engellenmesi ve cezalandırılması da o denli kolay olur. Bu bilgiler ışığında siber suçların engellenmesi adına, 5661 Sayılı Kanun’un ciddi düzeyde engelleyici bir rol oynadığını söylemek doğru olacaktır. Aynı şekilde siber suç örgütleri ya da ortak ağların açıklarından faydalanmaya çalışan kötü niyetli kişiler, yasal düzeninin yaptırımları ile yüzleşmek durumunda kalacaklardır.

Firewall çözümlerimizle bu çalışmaların tümünü sağlıyoruz detaylara ilgili sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top